Blog

Wat dokters niet weten over wat ze mensen voorschrijven

 

Dokters en wetenschappers zijn heel belangrijk voor ons en ze doen geweldig goed werk. In het ziekenhuis kunnen ze echter niet alles voor iedereen.


Alleen al in Nederland zijn meer dan 3 miljoen mensen die niet met de reguliere medische behandelingen en medicijnen geholpen kunnen worden: patiënten met chronische pijn en ziekte. Dat is bekend en dat weten ze. Ze praten er alleen niet graag over.

In de filmpjes die ik regelmatig plaats zie je wetenschappers belangrijke en interessante dingen zeggen over de grenzen van de wetenschap in deze snel veranderende wereld. De sprekers nemen ons mee naar een andere kijk op gezondheid, pijn en ziekte. Maar vooral op herstel daarvan en nieuwe manieren van genezing en opbouw van vitaliteit. Ze laten ons even kennismaken met meer mogelijkheden buiten het reguliere en bekende.

De filmpjes vind ik oa. op youtube.com, ted.com en tedx.com. Ze gaan verder dan wat algemeen bekend is, zeer interessant en baanbrekend. Het wordt helder uitgelegd, in het Engels, meestal met ondertitels.

Bekijk ze zelf maar. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

0

Voeg een Commentaar