Blog

16/21 Wat heb je echt nodig


Zomer blog serie: “3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”

————————————————

 


Wat heb je echt nodig

100 mensen bij wie terminale kanker was geconstateerd, leefden naar 10 jaar nog steeds. Deze overlevenden werden geïnterviewd door een onderzoeker die de overeenkomsten tussen deze mensen wilde ondekken. Opmerkelijk was dat de behandelingen die deze mensen hadden gekregen, erg verschilden.

Sommigen hadden medische behandelingen gekregen, zoals een operatie, bestraling of chemotherapie. Andere mensen in deze groep waren behandeld met alternatieve of complementaire  geneeswijzen en hadden bepaalde voedingsadviezen opgevolgd. Er waren ook mensen die psychotherapie hadden gedaan of tot God hadden gebeden. Er was ook nog een groep mensen die helemaal niets had gedaan.

Het enige wat al deze 100 mensen gemeen hadden was dat ze voldoende zelfvertrouwen hadden en ervan overtuigd waren dat wat ze deden goed voor hen was. 

De meeste mensen die met chronische of terminale ziekte te maken hebben blijken een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben, wat bepalend is voor de keuzes die ze maken voor hun leven en hun gezondheid. Dat heeft ook als resultaat, en daar ben ik enorm van geschrokken toen ik over dit onderzoek las, dat ze aangeven dat ze bepaalde behándelingen niet vertrouwen. Ookal weten ze nog niet wat ze inhouden. Het blijkt dus dat ze eigenlijk zichzelf niet genoeg vertrouwen dat ze het wel aankunnen.

Interessant is dat ook bijna niemand weet wat ze in het ziekenhuis allemaal doen, terwijl we weten dat ze mensen met chronische pijn niet kunnen helpen. 

Als je echt iets wilt bereiken in je gezondheid zal je dus zelfvertrouwen nodig hebben en bereidheid om buiten de gevestigde paden te gaan. Als je wilt herstellen van pijn of ziekte zal je dus een beetje eigenwijs moeten zijn en wat lef hebben!

Stof tot nadenken, nietwaar?

 

———————————————————–-

Morgen in deze blog: “Als je zeker weet wat je wilt voor je gezondheid”

 ————————————————————

Aan het begin van het zomerseizoen publiceer ik elk jaar een serie blogberichten. Dit jaar is dat de serie: ”3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”. De serie bestaat uit 21 berichten. Drie weken lang zal ik elke dag een nieuw bericht plaatsen op deze blog.

Je kunt de berichten van Vrij van Pijn en deze serie ook volgen op:

  

Als je een vraag hebt, schroom dan niet om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl

0

Voeg een Commentaar