Blog

Niet alles is zoals je denkt dat het is – Vrij van Pijn

In de 17e eeuw geloofde men dat ziektes werden veroorzaakt door stank uit beerputten. Mensen gebruikten parfum en sterk ruikende kruiden om zich tegen de ziekte te beschermen. Wij weten nu dat ziekten als de pest en cholera NIET worden veroorzaakt door stank, maar door bacteriën. Als je in de middeleeuwen aan iemand zou vertellen dat de pest en cholera ontstaan door de verspreiding van kleine, onzichtbare diertjes, zou je voor gek worden verklaard. .

In de middeleeuwen “wist” men dat de pest en cholera veroorzaakt werden door stank. Daar was men van overtuigd omdat het overal stonk waar de ziekten waren uitgebroken..

Aan deze overtuiging over ziekte hebben mensen zich vast gehouden tot in de tweede helft van de 19e eeuw. De overtuiging heeft de inwoners van Londen zelfs laten bewegen om de inhoud van de stinkende beerputten in de rivier de Thames te pompen. Dit heeft een verwoestende cholera-uitbarsting veroorzaakt. De valse overtuiging over ziekten heeft geleid tot enorm veel nodeloze ellende, lijden en dood. Tienduizenden mensen zijn gestorven aan de cholerabacterie die was verspreid in het drinkwater in de rivier. En niet aan de stank.

 Toen mensen eenmaal ontdekten dat de pest, cholera en andere ziekten bacteriële infecties waren, verbeterde de kwaliteit van leven met grote sprongen.

Vandaag de dag kunnen we glimlachen om wat onze voorouders vroeger dachten.

Maar er ontstaan nieuwe vragen:

* Wat beschouwen wij momenteel als “waar”, dat ons onnodige ellende en lijden bezorgt, omdat het gebaseerd is op valse overtuigingen? Welke hedendaagse overtuigingen belemmeren onze gezondheid?

* Welke overtuigingen hebben wij nu over ziekte, waar onze nakomelingen over zullen glimlachen, zoals wij hebben geglimlacht over de overtuiging van onze voorouders dat ziekte ontstond door stank?

Je zou kunnen zeggen: tja, als iemand zich toen sterk zou hebben gemaakt voor het idee dat de pest door uiterst kleine, onzichtbare diertjes werd overgebracht, had ik het geloofd.

 

Maar had je het echt geloofd? Weet je ’t zeker? 

 

Ik ben daar niet zo zeker van. Ik denk dat veel mensen deze vragen zouden beantwoorden met zoiets als: “Doe niet zo dom! Het is bewezen dat de pest veroorzaakt wordt door stank. Het is een FEIT dat de pest door stank wordt veroorzaakt. Gebruik toch je gezond verstand!” 


Als ik je zou laten zien dat er meer mogelijk is dan de reguliere geneeskunde je biedt, zou je dan bereid zijn om daar open voor te staan?
Zowel mijn cliënten als ik zelf hebben aan den lijve ondervonden dat er andere manieren zijn om van pijn af te komen dan pijnstillers en operaties.

Lees > Ervaringen van cliënten


Wat je hiermee doet is natuurlijk aan jou.
Ik kan in elk geval waardevolle en toepasbare informatie aan je ter beschikking stellen. Gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring met behandelingen van mensen met “chronische” pijnklachten en mijn eigen herstel van een “ongeneeslijke” ziekte. Ik zet ze niet voor niks tussen aanhalingstekens!


Doe er je voordeel mee.

Als je vragen hebt over je eigen gezondheidssituatie en wat je zou willen veranderen, voel je dan vrij om contact op te nemen op 071-888 0553. Ik neem graag de tijd voor je.  

 

Hartelijke groet,
Wim Beek

0

Voeg een Commentaar