Blog

“Wat doe je als de dokter in je wil gaan snijden?”

In veel gevallen overtuigen dokters hun patiënten ervan om een operatie te ondergaan. Dokters werken voornamelijk op basis van testresultaten die worden vergeleken met beschikbare statistische gegevens. Het toedienen van medicijnen en het uitvoeren van een operatie vormen echter nog geen garantie voor het verdwijnen van de symptomen.

Vaak blijven de symptomen bestaan of manifesteren ze zich op een andere manier in het lichaam. Dokters worden opgeleid om in de praktijk vooral aandacht te besteden aan onderzoek en onderzoeksresultaten. De conclusies in het onderzoek, die gebaseerd zijn op bestaande onderzoeksgegevens, blijven ‘waar’ zolang ze niet worden tegengesproken. De persoon achter de (pijn)klachten is minder interessant en aan de oorzaak wordt weinig aandacht besteed.
Toch gaan de meeste mensen blindelings mee met wat de specialisten hen voorspiegelen.

Kent u het klassieke verhaal van patient Roy? Hij had ondraaglijke neuropathische pijn in zijn linkerbeen door beschadiging aan een zenuw. De specialisten in het team die hem hadden onderzocht waren het erover eens: zijn been moest zo snel mogelijk worden geamputeerd.

Roy´s vrouw Mathilde was verpleegster en niet op haar achterhoofd gevallen. Ze wist dat specialisten gemakkelijk naar een chirurgische ingreep (snijden of opereren) grijpen als ze het niet met medicijnen afkunnen. Daartoe zijn ze immers opgeleid. Andere opties voor behandelingen waarbij hij zijn been zou kunnen behouden waren niet in lijn met de gedachte van de reguliere geneeskunde en daarmee niet relevant.

Roy besloot eerst nog de mogelijkheden voor een effectieve alternatieve therapie te onderzoeken. Hij koos snel voor een behandeling bij een alternatieve therapeut die al opvallende resultaten had bereikt bij mensen die door dokters waren afgeschreven. Door doelgerichte behandelingen werd zijn pijn in drie maanden steeds draaglijker totdat hij er bijna niets meer van merkte. Hij kon weer een normaal leven leiden, hij had zijn baan nog en zijn sociaal leven. En hij had zijn twee benen nog om te gaan en te staan waar hij wilde!

Het is erg dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je je volledig laat informeren. Laat je onderzoeken door deskundigen en specialisten binnen én buiten het reguliere circuit voordat je beslissingen neemt waar je spijt van krijgt.

Bij Vrij van Pijn wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten en die worden dan ook behandeld.

Denk na over hoe je dagelijks leven eruit ziet als je blijft wachten. De mogelijkheden zijn er, maak er gebruik van en neem de eerste stap!


Wim Beek – Vrij van Pijn

 

0

Voeg een Commentaar