Blog

Wat doe je als je hoort: “Je zal ermee moeten leren leven”

Langdurige pijn wordt door dokters chronisch genoemd als hij al meer dan zes maanden aanhoudt en niet voldoende reageert op medicijnen of therapieën. Deze vorm van pijn wordt in de reguliere geneeskunde “chronisch” genoemd. Omdat de oorzaak van de pijn onbekend is, is de chronische pijn een doel op zichzelf geworden dat alle aandacht opeist.

Op dit punt kunnen dokters alleen nog proberen om het symptoom te bestrijden. Een reeks andere medicijnen zal worden voorgeschreven en als het hele lijstje is uitgeprobeerd zijn er geen mogelijkheden meer. De pijn kan helaas niet besteden worden. Daarom noemen ze het ook “chronisch”.

Om de gedachtenwereld achter pijn beter te begrijpen, gaan we een klassiek fabeltje over pijn onder de loep nemen. Een fabeltje dat we in onze opvoeding of op school hebben aangenomen als een feit. We hebben het fabeltje klakkeloos overgenomen van dokters, onze ouders of hebben we ergens opgevangen of gelezen.

We hebben er eigenlijk nooit goed over nagedacht. We weten niet zeker of deze “feiten” wel kloppen. Door ons bewust te zijn van onze eigen gedachten over pijn, ziekte en gezondheid kunnen we meer opties en mogelijkheden creëren om met pijn om te gaan of hem zelfs achter ons te laten.

Vaak blijken onze eigen gedachten een fabeltje waar we zelf in zijn gaan geloven. Met onze gedachten kunnen we het vermogen van ons lichaam om te herstellen verstoren en zelfs blokkeren. Irreële gedachten kunnen onze keuzevrijheid beperken. Ze kunnen onze intuïtie belemmeren om de juiste keuzes te maken over alle hulpbronnen die ons ter beschikking staan.

Een klassiek fabeltje over pijn: “Je zal ermee moeten leren leven. Er is niets meer aan te doen.”
Deze boodschap is een gebruikelijke reactie van een dokter of behandelaar die de grenzen van zijn kunnen heeft bereikt. Hij zegt op een ongelukkige manier dat hij je geen oplossing meer kan bieden.

Het gevaar van deze boodschap is dat je dit aanneemt als een waar feit. Zeker als het bevestigd wordt in gesprekken met anderen die dit ook als waar feit aannemen. De gedachte “Ik zal ermee moeten leren leven” kan sterke emoties als verwarring, wanhoop, moedeloosheid en hulpeloosheid veroorzaken. Met die emoties creëer je onrust en onzekerheid in je lichaam waardoor het natuurlijke herstelvermogen kan stagneren.

Als je echt nog iets wilt doen om blijvend van je pijn af te komen is het belangrijk om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Fabeltjes als deze en je eigen gedachten en overtuigingen hierover kunnen we dan het best even aan de kant zetten. Natuurlijk is het belangrijk om kritisch te blijven en je gevoel te blijven volgen.

Wees je ervan bewust dat er altijd meerdere opties zijn. Ook voor jou is er een oplossing. Dat de dokter zijn grens heeft bereikt betekent nog niet dat dat ook jouw grens moet zijn. We leven in een vrij land. We hebben de vrije keus van gedachte en om beslissingen te nemen. We kunnen onze eigen grenzen stellen en overschrijden als we dat willen.

                                          

Dat er een man op de maan kon landen is iets waar veel mensen niet zo lang geleden nog niet in durfden te geloven. Ondanks tegengas van veel cynische mensen bleef een groep krasse koppen erin geloven. Deze groep heeft het landen van de mens op de maan realiteit gemaakt. De afgelopen paar tientallen jaren hebben we getuige mogen zijn van diverse maanlandingen.

De cynici waren bezig met onmogelijkheden en konden geen man op de maan zetten. De krasse koppen waren bezig met mogelijkheden en konden een man op de maan zetten.
Wat een verschil in resultaat door één gedachte!

Als je je deur dichthoudt zal je de mogelijkheden voor herstel van pijn en ziekte nooit zien.
Als je de deur openzet kunnen de mogelijkheden voor herstel van pijn en ziekte zich aandienen.

Als je blijft vasthouden aan een opvatting die je niet verder heeft geholpen is het wellicht tijd om voor een andere opvatting te kiezen. Jouw keuzes en beslissingen bepalen hoe jouw toekomst eruit gaat zien. Door je deur open te zetten en nieuwe keuzes te maken kan je jezelf dichterbij het gewenste doel in je gezondheid brengen.

Pijn of ziekte ontstaan niet zomaar. Achter elke pijn of klacht zit een oorzaak. Bij Vrij van Pijn wordt onderzoek gedaan naar die oorzaak. Door behandeling daarvan en het herstelvermogen van het lichaam weer te activeren kan het lichaam weer herstellen in de optimale, oorspronkelijke staat.

Bij Vrij van Pijn hoor je meteen, in alle openheid en eerlijkheid of je pijnklacht effectief behandeld kan worden. Meer dan 75% van de mensen die naar de praktijk komen kunnen effectief worden behandeld.

Zou het niet fijn zijn om dit ook weer te kunnen ervaren?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, bel naar: 071-888 0553.

Je kunt natuurlijk ook een email sturen naar: info@vrijvanpijn.nl.

0

Voeg een Commentaar