Blog

Artritis en psoriasis – Ik kon helemaal niets meer…

Met behoorlijk wat klachten kwam ik bij Wim binnen. Een dikke hand, een hele dikke enkel van de artritis en mijn lichaam zat helemaal onder de donkerrode vlekken van de psoriasis. Ik had hele dikke nagels, voeten en tenen. Het was behoorlijk heftig.

Ik was van iedereen afhankelijk, ik kon helemaal niets meer zelf doen. Ik kon niet meer koken, ik kon geen pannen meer afgieten, dat was heel ingrijpend. Het kostte me allemaal heel veel energie. Als ik maar wat gedaan had kon ik weer uren slapen. Ik heb veel in bed gelegen.

Ik had het wel eens vaker gehad natuurlijk. Dat het allebei, de psoriasis en de artritis, heftig werd. Je weet wel dat het meer gaat minderen, maar zo erg had ik het nog nooit gehad. Dit was wel héél erg, dit doet wel heel veel pijn.

Via mijn dochter kwam ik bij Wim terecht. Ik wist niet wat hij ging doen en heb het over mij heen laten komen. Eerst een langere behandeling met kruiden. Daarna een keer of zes alleen met zijn handen op de pijnplekken.


Voor mij is het heel simpel: het verschil is héél groot. Vergeleken met het begin 70-80% minder. Van de psoriasis zijn de meeste plekken gewoon weg, dat is super! Straks kan ik weer naar het strand! Ik kan weer sporten, weer autorijden, ik doe mijn boodschappen weer. Ik kook weer, ik doe mijn huishouden weer, ik kan mijn badkamer weer schoonmaken. Niet dat dat mijn favoriete bezigheid is, maar ik ben heel blij dat ik mijn huishouden weer kan doen. Ik ben niet meer afhankelijk!


Vorige week had ik een vriendin op bezoek. Zij had me al een maand of 3 niet meer gezien. Zij was één en al verbazing. “Ik zie dat het zo goed met je gaat. Denk je dat dat door die Wim komt”, vroeg ze. “Ja, wat denk je anders”, zei ik, “kijk eens wat een verschil!” Ik ben het levende bewijs.


Iedereen moet het voor zichzelf weten, maar je kunt beter naar hem toegaan. Want als hij je niet kan helpen, vertelt hij het ook.

Mevr. Nelly Z.

0

Voeg een Commentaar