Blog

Blijf gericht op een oplossing, ondanks je pijn!

Heb je ook zo genoten van het mooie weer?
Wij hebben het fantastisch gehad! We hebben het hele weekend in onze mooie tuin gezeten en alles wat groeit en bloeit bewonderd! 
 
Ik weet, je hebt pijn. Dat betekent gelukkig niet dat het onmogelijk is om van het mooie weer en de warmte te genieten. Dat is wel één van de belangrijkste gedachten geweest in mijn eigen ziekteproces van pijn en verlamming, dat is een proces van meer dan 15 jaar geweest. Inmiddels is dat meer dan 12 jaar achter de rug. Van het gevoel van genieten heb ik het voor een groot deel moeten hebben.
 

Wat er ook gebeurt, hoe goed of hoe slecht het ook met je gaat: het wordt heel moeilijk als je het mooie om je heen niet meer kunt zien. Als je geen contact meer kunt maken met waar je gelukkig van wordt, blijf je bezig met alles wat je niet meer kan en door je vingers is geglipt. Daar zit geen hoop, geen kracht in. Zo’n houding haalt je alleen maar naar beneden.

 
 

Een negatieve of cynische houding is niet alleen belemmerend voor je herstel, maar kan zelfs vernietigend zijn. Voor verbetering en genezing hebben we een hoopvolle, positieve houding nodig en een gezonde kijk op de mogelijkheden die het leven ons biedt. Ook al moet je er soms even naar zoeken, ze zijn er echt wel.Het kan dus best een uitdaging zijn om te zorgen voor herstel en een goede gezondheid op langere termijn.

 
 
Een “positieve” houding is essentieel als je energie en ruimte wilt maken voor genezing van chronische pijn en ziekte. Want we hebben die inspiratie, dat stukje positiviteit dat we nog hebben nodig om voor verbetering te zorgen.

 

Blijf genieten en haal je kracht uit al het mooie om je heen. De lente nodigt je ertoe uit!

 

 

Tot ziens en hartelijke groet,


Wim Beek

0

Voeg een Commentaar