Blog

Hoe genezen uit de handen van artsen werd genomen – dr. Gabór Lenkei

 

 

“Wij artsen hebben onze verantwoordelijkheden. We moeten zorgen dat op ons gebied een werkelijk wetenschappelijke mentaliteit heerst.

We moeten een lans breken voor het gebruik van die methoden en therapieën die de belangen van onze patiënten het best dienen.

Om bovenstaande te bereiken moeten wij onze meningen en handelingen kunnen herzien.”

Eenzijdige opleiding

Als gevolg van deze eenzijdige opleiding komt de optie ‘WELK GEBREK IS VERANTWOORDELIJK VOOR DEZE AANDOENING?’ niet eens meer op in het hoofd van een regulier opgeleide arts. Hij is opgeleid om op een andere manier te denken.

Dit zijn serieuze aantijgingen, maar niettemin waar. Het is nog moeilijker om je hiervan te laten doordringen als je zelf arts bent. Ik heb er ook maanden over gedaan om met de waarheid in het reine te komen. Het was moeilijk te aanvaarden dat ik blind was geweest.

En ik verdiende op dat moment niet eens mijn inkomen uit de medische praktijk… Ik wilde mensen genezen. Het besef dat ik bij de neus genomen was, kwam als een klap.

Zonder het door te hebben was ik summa cum laude geslaagd als een soort geheim agent van de farmaceutische industrie. Als student was ik volkomen onbevangen in de geneeskunde gedoken. Ik wilde mensen genezen.

Ik aanvaardde zonder voorbehoud dat wat mij geleerd was de best mogelijke mogelijkheid bood om te genezen, het beste recept was voor succes.

Het kwam totaal niet in mij op dat er mogelijk ook andere procedures bestonden die betere resultaten konden boeken. Tenslotte studeerde ik geneeskunde, of niet soms?

Later pas staken twijfels de kop op. Ik besefte dat mij maar één kant van de medaille was getoond en dat ik in het ongewisse was gelaten over zaken die ik wel had moeten weten.

Meer geld, minder gezondheid

Dr. Paul Starr is auteur van het spannende boek over hoe de geneesmiddelen praktijk langzaam een industrie geworden is:

 


Social Transformation of American Medicine

Hij zet helder uiteen hoe de genezing van mensen uit handen van de artsen werd genomen en hoe die artsen instrumenten werden in de handen van inhalige financiële ondernemingen.

Stap voor stap volgen we het transformatieproces en ontwaren een medische cultuur die steeds meer geld oplevert maar steeds minder gezondheid produceert.

Aan de hand van dit boek valt te ontdekken hoe de geneeskundige praktijk ten prooi gevallen is aan corruptie en geldwolverij.

Ik ben zelf dokter, hoewel ik niet praktiseer. Ik val mijn collega-artsen niet aan. Zij zijn misleid en verraden. Hen is maar één kant van het verhaal verteld.

Dokter als verkoper

Het staat buiten kijf dat de dokter gebruikt wordt als bijzonder effectieve verkoper voor de medicijn-industrie waarin vele miljarden omgaan, maar voor deze dienst wordt de dokter niet betaald. Hij is ervoor opgeleid, dat wel.

Ook Griffin verwijt de medische beroepsgroep niets. In zijn boek “World without Cancer” stelt hij het volgende:

“Via de leergangen op de belangrijkste medische faculteiten van het land worden studenten onderworpen aan een dermate intensieve training in het toepassen van geneesmiddelen (en praktisch geen enkele opleiding in voedingsleer) dat zij na hun afstuderen als vanzelf naar geneesmiddelen zullen grijpen als de meest professionele voorkeursmethode van behandeling voor praktisch elke klacht waar een mens maar mee kan zitten.”

 

Dr. Griffin

Gebrek als oorzaak van een ziekte wordt door hen niet in overweging genomen.

Niemand heeft hen daar ooit iets over onderwezen. Artsen moeten de weg wijzen. Wij artsen vervullen een zeer belangrijke rol in de vormgeving van onze nationale cultuur. Artsen geven – in de meeste gevallen – richting aan de publieke opinie. Wat wij denken en zeggen wordt als betekenisvol ervaren.

De beroemdste artsen uit de geschiedenis waren niet alleen eminent in hun beroep, maar stonden ook bekend om hun geletterdheid, hun toewijding aan hun geneeskunst en hun verantwoordelijkheid voor de maatschappij waarvan ze deel uitmaakten. Ze stippelden de koers uit voor de spirituele cultuur van hun tijdperk.

Onze verantwoordelijkheden

Wij artsen hebben onze verantwoordelijkheden:

  1. We moeten zorgen dat op ons gebied een werkelijk wetenschappelijke mentaliteit heerst.
  2. We moeten een lans breken voor het gebruik van die methoden en therapieën die de belangen van onze patiënten het best dienen.
  3. Om bovenstaande te bereiken moeten wij onze meningen en handelingen kunnen herzien.

Resultaat: Gezondheid

Het resultaat van ons werk is gezondheid. Als wij ons best doen, is het resultaat gezondheid alom. Onze taak wordt steeds mooier.

De methoden bestaan al. Wij hoeven ze alleen nog maar te leren. We kunnen vooruitgang boeken en verbeteren. Om te beginnen moeten we de ontdekkingen van de moderne wetenschap in onze dagelijkse praktijk introduceren.

Laten we beginnen met het inzetten van het principe van de deficiëntieziekten in therapie en preventie.

Het werkt!

Een opwindende en mooie toekomst wacht op ons.

 

—————————————————————————————————–

* Uit het boek “Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid?”, van dr. Gábor Lenkei

 

 Kijk ook:

 

 

En:

 

 

Meer filmpjes kun je vinden op YouTube.com: Gabor Lenkei

0

Voeg een Commentaar