Blog

Hypermobiliteit – “Ik kan weer tennissen en met mijn vriendinnen de stad in”

Annemarie


“Dat is niet zo best”, had de huisarts gezegd.
Mijn lichaam werd steeds gammeler, ik kreeg steeds meer spierpijn en de gewrichtspijn werd steeds erger. Ik verloor steeds meer de controle over mijn lichaam. Mijn vingers en mijn armgewrichten en gingen soms uit de kom. Zelfs mijn heup ging uit de kom als ik een gekke beweging maakte. Met tennis moest ik echt stoppen.

In mijn arm en heup had ik scherpe pijn en ze schoten regelmatig uit de kom. Mijn plas kon ik ook niet meer goed ophouden. Als ik lachte, hoestte of nieste moest ik weer een nieuwe broek aan. Of als ik boodschappen deed. Ik voelde iedereen naar me kijken.

Eerst heb ik shiatsu geprobeerd. Ik leerde me wel beter te ontspannen. Maar mijn klachten werden eigenlijk niet minder. Via een oud-studiegenote kwam ik bij Vrij van Pijn. Met één langere behandeling en nog een kortere  begon ik al verschil te voelen.

Mijn gewrichten werden al wat soepeler, en alles voelde steeds steviger. Ik kreeg weer meer controle over mijn lichaam. Het genezingsproces is nog steeds aan de gang, elke week voel ik nog verschil. Intussen kan ik weer sporten, ik heb een gezin met twee kinderen en een parttime baan bij een verzekeringsmaatschappij.

In totaal ben ik bijna 8 maanden in behandeling geweest. Ik let nog steeds goed op de verdeling van mijn energie over mijn dagelijkse activiteiten: mijn gezin, mijn werk en mijn vrije tijd. Dat de pijn weg is, is voor mij het belangrijkste. 

Hoe het kan snap ik nog steeds niet, maar er is nog zoveel dat we nog niet weten. Waar ik het meeste blij mee ben is dat mijn lichaam het gewoon weer doet. Ik kan weer tennissen, met mijn vriendinnen de stad in en ik kan weer van mijn gezin genieten.

AvdM – Nijmegen (42, samenwonend, 2 kinderen)

 

0

Voeg een Commentaar