Blog

15/21 Jouw uitdaging


Zomer blog serie: “3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”

————————————————

 

Jouw uitdaging

Ik weet dat het moeilijk is om het allemaal in je eentje te doen en de juiste stappen te nemen voor je herstelproces. En dan nog iets: we zijn zo gewend om af te gaan op wat ‘wetenschappelijk’ bewezen is, dat het moeilijk kan zijn om te geloven dat er meer mogelijk is dan wat we al kennen. Net zoals het vroeger dat het moeilijk was te geloven dat de pest en cholera door een bacterie veroorzaakt werd.

Misschien heb je al ervaren dat je allerlei adviezen krijgt van anderen. Mensen die weer anderen kennen die “hetzelfde” hebben meegemaakt en die je daarom vertellen wat je moet doen of juist niet moet doen. Natuurlijk is het allemaal met goede bedoelingen, maar uiteindelijk ben jijzelf degene die de keuze maakt en beslissingen neemt over jezelf.

Je moet wel, want anderen hebben niet meegemaakt wat jij meemaakt en kunnen niet goed beoordelen wat goed is voor jou. Jij bent de enige die weet wat je nodig hebt. Wat er ook gebeurt, luister in alle omstandigheden naar je intuïtie, je innerlijke stemmetje en volg je gevoel. Zelfs als die soms in de war is.

Het is goed te begrijpen dat je twijfelt op bepaalde punten in je herstelproces. Realiseer je dat twijfel over welke stap je moet nemen je veel energie kan kosten.

Twijfel kan je verlammen. Je kunt beter een knoop doorhakken en een stap nemen. Dat brengt je altijd dichter bij het resultaat, omdat je nu weet wat het is om die stap te nemen. Als het je bevalt is het een goede stap geweest. Als het je niet bevalt is het ook een goede stap geweest, want nu weet je meer over wat niet voor je werkt en kun je weer verder.

Dus welke stap je ook zet, het is altijd een goede stap. Vertrouw erop dat je gevoel je vertelt wat je nodig hebt en wat niet.

Dus nogmaals: Welke behandelaar je ook kiest, het is altijd heel belangrijk dat je naar je intuïtie en je innerlijke stem luistert. Durf jezelf te vertrouwen.

Er zijn gelukkig veel goede, professionele behandelaars in de complementaire geneeskunde met een nationale licentie die werken volgens de wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Maak je keuze niet uit argwaan en wantrouwen, maar uit kracht en vertrouwen.

 

—-——————————————————-

Morgen in deze blog: “Wat heb je echt nodig”

 ————————————————————

Aan het begin van het zomerseizoen publiceer ik elk jaar een serie blogberichten. Dit jaar is dat de serie: ”3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”. De serie bestaat uit 21 berichten. Drie weken lang zal ik elke dag een nieuw bericht plaatsen op deze blog.

Je kunt de berichten van Vrij van Pijn en deze serie ook volgen op: 

  

Als je een vraag hebt, schroom dan niet om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl

0

Voeg een Commentaar