Blog

Mariëtte (59): “Ik heb mijn kracht weer terug”

 

– Mariëtte – 

Een goed jaar geleden kwam ik bij Wim binnen. Ik was moe ik zat niet lekker in mijn vel, alles was mij eigenlijk teveel. Dit waren mijn klachten na een zware ziekteperiode van 3 jaar: ik had de ziekte van Graves, een te snel werkende schildklier en vet/vocht ophoping in mijn oogkassen.

Het eerste jaar van mijn ziekte was ik zwaar emotioneel. Als iemand aardig was of wat aan me vroeg begon ik te huilen. Bijna het hele eerste jaar heb ik gehuild. Alle oude pijn kwam ermee omhoog.  Dat was een heel intensief jaar. Medicijnen, een schildklieroperatie of een radioactieve “slok” zag ik absoluut niet zitten.

Mijn huisarts is antroposoof en hielp me van de allerzwaarste medicijnen af. Hij hield steeds de bloedspiegel van mijn schildklierhormoon in de gaten. Langzaam ging het ietsje beter met mij, maar het ging steeds slechter met mijn ogen. Ik zag dubbel en ik kon absoluut geen diepte zien. Ik voelde me zeer beperkt. Wandelen aan zee met mijn hondje heeft mij op de been gehouden.

Euritmie, schilderen, accupunctuur en zen meditatie hebben mij enorm gesteund om de ziekte te overwinnen zonder een operatie aan mijn schildklier of radioactieve slok. Ik kreeg uiteindelijk wel een kleine oogcorrigerende operatie waardoor mijn ogen weer recht stonden en ik weer diepte kon zien.

Ik wist dat ik al een heel stuk op weg was maar ik was er nog zeker niet. Na de sessies bij Wim ben ik langzaam aan echt opgeknapt. Ik heb nu weer levensenergie, zin in het leven en ik zit goed in mijn vel. Laatst zei een vriendin tegen me. “Ik zie de kracht weer in je ogen, het is terug”.

Zo voelt het ook: ik heb mijn kracht weer terug. Dank Wim!

0

Voeg een Commentaar