Blog

Laat je je leiden door ongeloof en wantrouwen? – Vrij van Pijn


Op zoek naar een oplossing

Veel mensen met allerlei soorten pijn en klachten schreeuwen om hulp en zijn gretig op zoek naar een oplossing. Pijn is een subjectief begrip en voor dokters niet testbaar. Pijn bestaat pas als de patiënt of cliënt het zelf zo ervaart. Daarmee past het eigenlijk niet in de leer van de medische wetenschap.

Vertrouwen in de dokter

Mensen hebben vaak veel vertrouwen in de dokter. Dat is goed en zo zou het moeten zijn. De valkuil kan echter zijn dat mensen klakkeloos aannemen wat hij zegt. Velen leggen zich gemakkelijk neer bij het advies van de dokter. Bijvoorbeeld als hij zegt:  “U moet ermee leren leven”.

Wat betekent “ongeneeslijk”

De woorden “ongeneeslijk” en “onbehandelbaar” betekenen niet dat er niets te doen is aan de pijn of ziekte. Deze woorden worden gebruikt om aan te geven dat de reguliere geneeskunde gewoonweg niet kan voorzien in een effectieve behandeling van de (pijn)klacht met medicijnen of een operatie. Eigenlijk willen ze daarmee zeggen: “Wij weten het ook niet”. 

In de steek

Het is alsof je in een taxi stapt maar de taxichauffeur weet de weg helemaal niet.

Jammer genoeg kom je daar veel te laat achter. Want hij heeft je niet naar de juiste straat kunnen brengen en heeft je op een verkeerde plek laten uitstappen. Bovendien ben je veel tijd verloren en voel je je in de steek gelaten.

Je hebt dus iets anders nodig

Als je maar genoeg pijn hebt luister je zelfs niet meer naar de dokter of de mensen in je omgeving. Die voelen niet wat jij voelt en weten in het algemeen niet wat jij nodig hebt. Je zal zelf een keuze moeten maken over wat goed is voor jou, voor je herstel en voor opbouw van een goede gezondheid. Gelukkig zijn er diverse complementaire behandelwijzen die wel effectief kunnen zijn. Maar welke moet je kiezen, welke past bij jou?

Ongeloof en wantrouwen

We leven nou eenmaal in een samenleving waar we niet iedereen kunnen vertrouwen. Een kleine groep mensen die niet te vertrouwen is verpest het voor de grote groep mensen die oprecht zijn en weldegelijk te vertrouwen zijn. Het is daarom goed om niet iedereen te geloven en te vertrouwen. De valkuil daarvan is wel dat je mogelijk mensen uitsluit die wel goed werk leveren en eerlijk zijn. Gelukkig is er een Nederland een goed systeem van licenties en kwalificaties. Daarin voorzien het ministerie van Volksgezondheid en de beroepsverenigingen. Die kun je vertrouwen.

Het gaat om het resultaat.

Als je schoenen koopt wil je helemaal niet weten hóe ze zijn gemaakt. Je wilt dat ze je passen, je goed staan en je wilt dat ze lekker lopen. Het is hetzelfde als je een goede behandelaar nodig hebt. Kies een behandelaar of genezer die jou aanspreekt en over wie je een goed gevoel hebt. Want wie jou behandelt is veel belangrijker dan hoe de behandeling precies gaat.

Durf je intuïtie te vertrouwen

Als je je intuïtie volgt, ben je al halverwege. De persoon of behandelaar waar jij je intuïtief goed over voelt, zal je dichterbij een oplossing voor je klachten brengen. Laat je niet leiden door ongeloof en wantrouwen. Laat je leiden door vertrouwen en kracht.

 

Ik wens je sterkte in je gezondheid,

Wim Beek

 

 

0

Voeg een Commentaar