Blog

Neem controle over je eigen gezondheid

Stel: je stapt in een taxi. De chauffeur vraagt waar je heen wilt en je zegt: “Oh, ik wil hier gewoon weg”. Wat denk je dat er dan gebeurt, waar kom je dan terecht? De kans is klein dat je daar terecht komt waar je wilt.

Maak voor jezelf helder wat je wilt in plaats van de pijn. Want als je daar niet duidelijk in bent, kom je daar hoogstwaarschijnlijk ook niet terecht. Net als die taxi.

Van belang is om eerst vast te stellen wat je het liefste wilt in plaats van je pijn. “Ik wil van mijn pijn pijn af” is niet voldoende. Bepaal  dan welke stappen je dichterbij je (gewenste) doel brengen. Alleen zo kan je uiteindelijk terechtkomen waar je echt wilt zijn bereik je de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Vraag jezelf af hoe je leven eruit ziet over 10 jaar als je nu niets doet. Hoe voel je je dan als je 10 jaar terugkijkt? Mogelijk denk je zoiets als “Had ik toen maar een stap genomen, want nu ben ik nog verder van huis”.

Een paar voorbeelden: “Ik wil weer een kilometer kunnen hardlopen”. Of: “Ik wil met mijn kleinkinderen spelen”, of “Ik wil weer gewoon meedoen in de maatschappij en gaan werken”, of “Ik wil weer gaan shoppen met mijn vriendinnen. Of “Ik wil weer kunnen dansen”.

Van belang is dat je concreet maakt waar je echt naar verlangt. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf.

Het belangrijkste is dat je de eerste stap zet. Alleen zo ontdek je wat je moet doen en wat je niet moet doen. Waar je moet zijn en waar je niet moet zijn.

Mensen die van hun pijn zijn afgekomen, welke prognose ze ook hadden, hebben de juiste beslissingen genomen, hebben de juiste keuzes gemaakt.
Zij hebben zich niet meer gericht op hun pijn en de gevolgen daarvan. Zij hebben zich gericht op hun gezondheid en op hun mogelijkheden voor herstel en genezing. Ze hebben een besluit genomen om hun liefste doel te bereiken.

Ze hebben hun diepste wens en hun droom werkelijkheid gemaakt. En mensen die de beslissing hebben genomen om (nu) nog niks te doen hebben dus ook een beslissing genomen. En onthoud: géén beslissing nemen is ook een beslissing.

In de praktijk werken wij gericht aan vermindering en genezing van pijn. Tegelijk werken we aan het realiseren van je verlangens: wat je weer wilt doen in plaats van je pijn. We brengen in kaart wat het gewenste doel is in je gezondheid, wat je wilt bereiken en waar je zo naar verlangt. Vervolgens brengen wij samen in kaart welke stappen er voor nodig zijn om daar te komen.

Beslis:
Als u echt uw doel wilt bereiken zijn in elk geval drie beslissingen nodig:

1) De beslissing om uzelf open te stellen voor nieuwe mogelijkheden,
2) Bepaal wat je nu echt wilt in plaats van je pijnklachten. Wat wil je weer kunnen of doen wat je misschien lange tijd niet meer hebt kunnen doen
3) Als je nu voldoende gemotiveerd bent om nou een echt van je pijnklachten af te komen, ook voor de lange termijn, maak dan een afspraak voor een intake. Dan maken we samen een plan voor je, om te bereiken waar je zo naar verlangt.

 
Bel voor een afspraak: 071-888 0553 of stuur een email naar: info@vrijvanpijn.nl.

Wim Beek – Vrij van Pijn

 

0

Voeg een Commentaar