Blog

Nu weer dansen na jarenlang pijn door artrose in knieën

Met een leuke, levendige vrouw van 65, die altijd heeft gedanst voor haar werk, ben ik in de lente gestart. Ze kwam binnen met veel pijn in haar knieën waardoor het dansen te zwaar en te intens was geworden. Ze kon eigenlijk niet goed, of soms helemaal niet meer, werken en dat maakte haar moedeloos en verdrietig. Ze maakte zich erg zorgen over de datum dat ze met pensioen moest gaan.

Vanaf het begin van het behandelingsprogramma voelde ze zich stap voor stap sterker en had ze steeds minder pijn aan haar knieën.

Intussen is ze 65 en ze heeft besloten om door te gaan met haar werk als eurithmie-lerares. Ze heeft nieuwe opdrachten gekregen op een paar lagere scholen en instituten in Zuid-Holland.

Als danseres is ze nu aan het oefenen voor het toneelstuk “Traumlied Olav Asteson” een pittig stuk. Ze vindt het echt fantastisch en haar ogen stralen. Bij de laatste behandeling liet ze me foto’s zien van toen ze hetzelfde stuk danste toen ze 18 was. In hetzelfde theater ook nog eens. Heel bijzonder voor haar…

 

0

Voeg een Commentaar