Met de behandelingen richten we ons op:

– Bestrijding van pijnklachten
– Activering en versterking van het herstel- en weerstandsvermogen van het lichaam
– Opbouw van je lichamelijke veerkracht en vitaliteit
– Verhoging van je energieniveau
– Optimaal herstel van beschadigd weefsel
– Creëren van een stabiele gezondheid voor de lange termijn


De eerste afspraak is de intake.

De intake bestaat uit de anamnese en het onderzoek.
We beginnen met de anamnese. Daarin nemen we je gezondheids- en ziekteverleden en je huidige omstandigheden door. 

Vervolgens wordt onderzoek naar je pijnklachten gedaan. Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten. 

Op basis van het onderzoek bespreken we de mogelijkheden voor behandeling van de klachten. We brengen in kaart wat de behandelingen inhouden en hoe we te werk kunnen gaan. 

De intake duurt ongeveer 1½ uur. 

Het tarief van de intake is 150,-.

Bel voor een afspraak voor een intake naar 071-888 0553.

 

———————————————————————————————————–

Twijfelgesprek

Ik bied ook graag de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een “twijfelgesprek”.
Het twijfelgesprek is vrijblijvend en kost niets. We maken kennis met een kopje koffie of thee. Dan neem ik graag de tijd om al je vragen te beantwoorden. Eventueel kunnen we de mogelijkheden voor pijnbestrijding en herstel van je klachten dan ook vast doornemen. 

Twijfelgesprekken kunnen we telefonisch doen of in de praktijk in Leiden. Als je naar de praktijk komt, kun je gerust iemand meenemen. Voor een twijfelgesprek nemen we een half uur de tijd.

Bel voor een afspraak voor een twijfelgesprek naar 071-888 0553. 

 

Introductiemiddag

Vier keer per jaar organiseert Vrij van Pijn een Introductiemiddag, in februari, mei, september en november.
Deze middag is speciaal bestemd voor mensen die afwillen van pijn die ontstaan is door artrose of dystrofie. Je krijgt hier informatie over wat de behandelingen inhouden, hoe we te werk gaan, wat de effecten zijn van de behandelingen en wat je kunt verwachten. 

Aan het eind van de middag heb je, indien gewenst, nog even de gelegenheid (5 minuten) om je persoonlijke vraag aan mij te stellen. 

Lees meer over de Introductiemiddag op deze pagina: http://www.vrijvanpijn.nl/introductiemiddag/

Voor je aanmelding kun je een email sturen naar: info@vrijvanpijn.nl.

 

Wat is mijn achtergrond?

Ik heb me gespecialiseerd in de pijnbestrijding en behandeling van mensen met pijn door artrose en posttraumatische dystrofie. Dat zijn dan ook de grootste groepen mensen in mijn praktijk. Niet zo gek omdat ik zelf hard gewerkt heb aan het herstel van chronische en “onbehandelbare” pijn. Daar ben ik uiteindelijk helemaal van hersteld, ondanks de prognoses van de specialisten.

Het hele verhaal (lees het uitgebreid in: “Wie ben ik“) is allemaal begonnen in mijn eigen ziekte- en gezondheidsverleden. Ik had veel pijn, verloor lichamelijke functies en raakte snel bijna helemaal verlamd. Ik moest oplossingen zoeken buiten het reguliere circuit, omdat zij mij daar helaas niet konden helpen. Ik heb effectieve behandelingsmethoden ontdekt voor pijnbestrijding, die ik wist te combineren voor herstel en verbetering van mijn eigen gezondheid. Die behandelingsmethoden gebruik ik, nu al meer dan 20 jaar, voor behandeling van mensen in de praktijk.

Ik ben natuurgeneeskundige.
De natuurgeneeskunde is een combinatie van behandelingswijzen die het lichaam ondersteunen en het weerstandsvermogen en het zelfgenezende vermogen (Physis) van het lichaam stimuleren, zodat regeneratie en herstel kunnen plaatsvinden.

Ik ben Integraal Therapeut en heb daarvoor opleidingen en trainingen gedaan in Nederland, Denemarken en de Verenigde Staten.
Het integrale zit in de combinatie van verschillende methoden en technieken die we toepassen voor wat jíj specifiek nodig hebt voor verbetering. 

Voor de behandelingen maak ik gebruik van diverse behandelingsmethoden:

* Kruidengeneeskunde: werken met de kracht van natuurlijke kruiden: behandelingen met kruiden (bv. als een warme pakking op de huid) om het natuurlijk herstelvermogen en de kracht van het lichaam te stimuleren.

* Diverse massagetechnieken die gericht zijn op ontspanning, balans, en bevordering van de natuurlijke vermogens van het lichaam.

* Werken met de genezende handen.


Indien nodig geef ik daarnaast:

* Adviezen over voeding en omgevingsfactoren die een rol spelen in het genezingsproces.

* Adviezen over voedingssupplementen die de lichamelijke balans, conditie en veerkracht ondersteunen.

* Adviezen over detoxificatie van lichaam om ervoor te zorgen dat het lichaam onbelemmerd kan regenereren.

 

  • De behandeling vindt plaats op de huid. Je kunt je kleren gewoon aanhouden. Je wordt bedekt met een badlaken waarbij alleen het lichaamsdeel dat behandeld wordt ontbloot wordt.