Blog

19/21: Positief denken is niet genoeg 2


Zomer blog serie: “3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”

————————————————–

 

 

Positief denken is niet genoeg 2

Om te zorgen voor een bevredigende oplossing voor je probleem, is het noodzakelijk dat je, na het positief denken, ook de volgende stap neemt. Bijvoorbeeld je fiets naar de fietsenmaker brengen, of je band zelf plakken.

Je richt je dan op de oplossing en niet meer op het probleem. Als je je richt op de oplossing creëer je een situatie dat de oplossing zich kan aandienen. Als je aandacht en energie besteedt aan de oplossing wordt díe belangrijk. Dat brengt je dan ook dichterbij de oplossing.

Dus richt je op de oplossing in plaats van op het probleem. Het is goed om te denken vanuit het probleem naar de oplossing. Besteed maximaal 20% van je energie aan het probleem en besteed 80% aan de oplossing. Dat zal je dichterbij of helemaal bij de oplossing brengen. Vraag jezelf af: “Wat wil ik in de plaats van mijn lekke band, wat is daarvoor nodig en welke stappen ben ik bereid daarvoor te nemen?

Bijvoorbeeld: je zou kunnen zeggen, daarvoor in de plaats wil ik weer een band die intact is en waarmee ik kan fietsen, zodat ik bij mijn gewenste doel uitkom. Wat daarvoor nodig is, is een bandenplaksetje of een nieuwe binnenband. Ik ben bereid om naar de winkel te gaan om een bandenplaksetje te kopen en naar de garage te gaan om die band te plakken. Of ik breng de fiets naar de rijwielhandel.

En als het over je pijnklachten, bv. een pijnlijke knie (= het probleem) en je herstel gaat, vraag jezelf dan af: “Wat heb ik nodig om van mijn pijnklachten (pijnlijke knie) af te komen en welke stappen ben ik bereid om daarvoor te nemen?”

 

———————————————————————–

Morgen in deze blog: “Positief denken is niet genoeg 3”

———————————————————————–

Aan het begin van het zomerseizoen publiceer ik altijd een serie blogberichten. Dit jaar is dat de serie: ”3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”. De serie bestaat uit 21 berichten. Drie weken lang zal ik elke dag een nieuw bericht plaatsen op deze blog.

Je kunt de berichten van Vrij van Pijn en deze serie ook volgen op:

Als je een vraag hebt, schroom dan niet om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl

0

Voeg een Commentaar