Blog

20/21: Positief denken is niet genoeg 3


Zomer blog serie: “3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”

————————————————–


Positief denken is niet genoeg 3

Bijvoorbeeld: je zou kunnen zeggen, daarvoor in de plaats wil ik weer een sterke knie waarmee ik me soepel en comfortabel kan voortbewegen. Wat daarvoor nodig is, is een goede pijnstiller of een solide behandeling die mijn knie weer oplapt, waardoor ik heb weer kan gebruiken waarvoor ik hem heb. Waar zou je het liefst je aandacht en energie aan willen besteden? Aan de pijnlijke knie, die maar niet goed geneest, waardoor je pijn in stand gehouden wordt? Of aan een oplossing die de pijn in je knie weghaalt en hem ook weer sterk en soepel maakt?

Denk positief + kom in beweging! Positief denken is de vaardigheid om met de negatieve dingen van het leven, die nu eenmaal realistisch zijn, om te kunnen gaan. Als er zich een probleem voordoet is het van belang daar even bij stil te staan om te kijken wat het voor je betekent. Ga vervolgens op zoek naar een oplossing. Vergeet dan niet om de oplossingen die in het verleden (naar je band blijven staren bijvoorbeeld) niet effectief bleken te schrappen van je lijst.

Wat in het verleden niet effectief is gebleken, heeft niets te maken met wat je vandaag doet. Je kunt het verleden gebruiken om van te leren. Als je wilt genieten van het leven en al zijn mogelijkheden, kun je beter niet in je achteruitkijkspiegel blijven kijken. Als je weet dat er mogelijkheden zijn om je naar de gewenste situatie in je gezondheid of in je leven te brengen, is het aan jou om een keuze te maken.

 

———————————————————————–

Morgen in deze blog: “Op een rijtje”

———————————————————————–

Aan het begin van het zomerseizoen publiceer ik altijd een serie blogberichten. Dit jaar is dat de serie: ”3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”. De serie bestaat uit 21 berichten. Drie weken lang zal ik elke dag een nieuw bericht plaatsen op deze blog.

Je kunt de berichten van Vrij van Pijn en deze serie ook volgen op:

Als je een vraag hebt, schroom dan niet om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl

2

Comments

  1. Ellen  juli 1, 2016

    Positiviteit zorgt voor een vrolijke leidraad in je leven. Het leven gaat makkelijker als je lacht.

  2. admin  augustus 23, 2016

    Zo is het, Ellen!

Voeg een Commentaar