Blog

Posttraumatische dystrofie – Ik was nuchter en sceptisch

D.J. Siegers (41) had posttraumatische dystrofie

 

Ik zag het ECHT niet meer zitten
Maandenlang heb ik Posttraumatische Dystrofie (ook wel C.R.P.S.) aan mijn rechter voet gehad. Het begon allemaal met een ongelukkige misstap waarbij mijn voet was dubbelgeklapt. En ik ben er ook nog eens overheen gevallen.

Zware medicijnen
Van de dokter kreeg ik zware medicijnen: morfine, oxycontin, lyrica en antidepressiva. Deze hielpen niet. Ook bij de pijn-poli konden ze me niet helpen. De medische wetenschap weet zich met dit soort gevallen geen raad. Ik kreeg ook te horen: ‘Leer er maar mee leven’.


Onverdraaglijk
Het ging steeds slechter met me, het zette mijn hele leven op z’n kop. Ik zat in de ziektewet zonder enig zicht op verbetering. Ik lag de hele dag in bed en verging van de pijn. Het was zo onverdraaglijk voor me dat ik het niet meer zag zitten. Ik heb bijna gekke dingen gedaan.

Nuchter en sceptisch
Ik heb nog andere behandelingen geprobeerd: verdoven van de zenuwen en manuele therapie. Alternatieve behandelingen vind ik zweverig, ik ben erg nuchter en sta er sceptisch tegenover. Toch heb ik ook acupunctuur, magnetiseren en macedonische therapie gedaan. Dat hielp soms een beetje, maar niet voldoende en nooit lang genoeg.

Nooit van gehoord
Op internet kwam ik de website van Vrij van Pijn tegen… Wim had een werkwijze waar ik nog nooit van had gehoord. Ik belde hem met wat vragen en heb een afspraak gemaakt. Ik wilde het proberen want als Wim niets voor mij kon doen zou hij het ook zeggen. Hij kwam niet zweverig over, maar juist heel duidelijk. Hij vertelde me wat ik moest doen en dat bleek uiteindelijk ook te werken.

Ik kan nu alles weer
We zijn begonnen met de behandelingen en na twee behandelingen begon ik het verschil te voelen. Vanaf toen ging het stukken beter. Na 8 maanden met behandelingen met kruiden en bepaalde massages kan ik alles weer. Ik kan weer lopen, tillen en ik werk weer fulltime. En iets heel leuks: Ik durf weer een relatie aan te gaan en ik heb een hele leuke vriendin! En de kwaliteit van mijn dagelijks leven stijgt nog steeds, elke dag.

Verder dan je neus lang is
Mensen met pijn en wat voor klachten dan ook, kijk verder dan je neus lang is, verder dan de medische wereld. Niet alles is te verklaren en wat niet bewezen kan worden kan zelfs uitstekend werken. Kijk maar naar mij: ik heb weer zin in het leven en ik geniet er van!

Dirk-Jan

0

Voeg een Commentaar