Met de behandelingen richten we ons op:
– Bestrijding van pijnklachten
– Activering en versterking van het herstel- en weerstandsvermogen van het lichaam
– Opbouw van je lichamelijke veerkracht en vitaliteit
– Verhoging van je energieniveau
– Herstel en vernieuwing van beschadigd weefsel

Je kunt dan weer:
– normaal en zelfstandig bewegen
– aandacht besteden aan je leven, in plaats van aan pijn en beperkingen
– je werk of alles wat je leuk vindt oppakken
– je vrij en zelfstandig voelen

Posttraumatische dystrofie is een zeer ernstige aandoening die nog onvoldoende wordt begrepen. (ook wel “Complex Regionaal Pijn Syndroom”, als CRPS) is een slecht begrepen aandoening die na een ongeluk(je) of een operatie aan een lichaamsdeel kan ontstaan. De ernst van de complicatie staat los van de ernst van de beschadiging door het ongeluk. Zo kan door een kleine kneuzing, bijvoorbeeld van de voet of de hand, een ernstige vorm van posttraumatische dystrofie ontstaan. Omgekeerd kan zwaar letsel, zoals een gecompliceerde enkelbreuk, in lichte mate dystrofie tot gevolg hebben.

Posttraumatische dystrofie is één van de belangrijkste oorzaken van intense pijnklachten, functieverlies en invaliditeit na ongevallen of operaties aan een lichaamsdeel. Al je weefsels en alle functies van je ledematen kunnen door posttraumatische dystrofie worden aangetast. Als je pijnklachten niet goed of helemaal niet worden behandeld kan moeilijk behandelbare pijn ontstaan en zelfs ernstige invaliditeit. Daardoor kan je in een maatschappelijk en sociaal isolement terecht komen.

Jaarlijks krijgen ongeveer 5.000 mensen deze complicatie na een ongelukje of beschadiging. In enkele gevallen ontstaat posttraumatische dystrofie spontaan. Het overgrote deel van de 5.000 mensen geneest gelukkig binnen korte tijd, waar het lichaam zelf toe in staat hoort te zijn. Maar als het natuurlijk herstelvermogen is verstoord kun je te maken krijgen met langdurige, intense, chronische pijn.

Posttraumatische dystrofie is een abnormaal sterke reactie van het lichaam op een letsel of operatie die nog onvoldoende wordt begrepen. 

De verstoring van bepaalde lichamelijke functies door posttraumatische dystrofie kan leiden tot (niet altijd!)
– Veranderingen in kleur
– Veranderingen in temperatuur
– Overmatig transpireren
– Roodheid van de huid
– Zwellingen
– Intense, blijvende pijn
– Functiestoornissen

 

hand


posttraumatische dystrofie

opgezwollen voet PD

PD posttraumatische dystrofie

 

Lees hier het krantenartikel over Iris die posttraumatische dystrofie had (gepubliceerd in De Stentor, 24 november 2015):

vrij van pijn in de media


Lees meer ervaringen van mensen met posttraumatische dystrofie die behandeld zijn
bij Vrij van Pijn: Klik hier


 

Ik vind dat iedereen recht heeft op een goed gezondheid. Voor veel mensen ligt herstel van pijn binnen handbereik. Ook voor mensen die al jaren “chronische” pijn hebben.

Voor meer informatie of een afspraak: bel naar 071- 888 0553 of stuur een email naar: info@vrijvanpijn.nl.