Blog

14/21 Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid weer terug


Zomer blog serie: “3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”

————————————————

 

 

Gouden Tip 3: “Neem de verantwoordelijkheid voor je gezondheid weer terug”

Als je pijn hebt kan je je soms behoorlijk verdrietig, boos en machteloos voelen. Soms geven we de schuld van onze lichamelijke ongemakken anderen of omstandigheden buiten jezelf. Bijvoorbeeld je drukke baan, het slechte weer, de harde maatschappij, of je financiële situatie. Sommigen geven hun ouders of de opvoeding of verkeerde vrienden de schuld dat het slecht met hen gaat. Veel mensen met pijnklachten wachten (soms zelfs hun hele leven) op anderen om hun pijn te verlichten of zelfs helemaal te weg te halen.

Misschien wachten ze op huisarts of de fysiotherapeut, die maar moet zorgen voor (tijdelijke) verlichting van de pijnklachten. Mogelijk wachten ze tot liefdadigheidsfondsen genoeg geld hebben ingezameld om meer onderzoek te doen. Ze wachten tot de wetenschap eindelijk een nieuw medicijn ontdekt heeft, het kan van alles zijn.

Zolang je wacht en je je passief opstelt geef je de controle over je gezondheid en je pijnklachten weg. Als je de controle voor jouw omstandigheden weggeeft aan anderen zal er weinig veranderen en wordt je gevoel van machteloosheid en hulpeloosheid steeds groter.

Je kunt ook zelf de verantwoordelijkheid nemen voor je herstel en je gezondheid. Verantwoordelijkheid nemen over je gezondheid betekent dat je een belangrijke beslissing neemt:

Je neemt het heft in eigen handen en je vertikt om je slachtoffer te voelen.

Je overtuigingen heb je al in kaart gebracht. Je weet nu dat er altijd meer mogelijkheden zijn dan je denkt, op elk moment en in alle omstandigheden. Als je ze maar wilt zien.

Controle nemen over je eigen leven en gezondheid betekent ook dat je je waardigheid behouden en niet je lot afwacht. Iedereen heeft het recht en de vrijheid om beslissingen te nemen over zijn eigen omstandigheden. We zijn niet afhankelijk van de dokter of andere hulpverleners, familie of wie dan ook.

Verantwoordelijkheid nemen betekent niet dat je schuldig bent aan je pijn. Verantwoordelijk nemen voor je gezondheid nemen betekent dat jij, en niet de dokter die het ook niet meer weet, bepaalt wat je verder gaat doen voor herstel en verbetering van je pijn en je gezondheid, je zelfstandigheid en je vrijheid.

Je kunt zelf de beslissing nemen dat jij degene bent die controle heeft over je eigen gezondheid. Jij bepaalt wat er wel en niet goed voor je is, jij bepaalt welke soort behandelingen je kiest voor jouw herstel en je gezondheid. Jij bepaalt zelf je richting.

Als jij de verantwoordelijkheid neemt over jezelf is dat een INNERLIJK BESLUIT, een afspraak met jezelf. Die beslissing neem je vanuit je persoonlijke kracht.

Want jij hebt uiteindelijk als enige de controle over je eigen gezondheid. Jouw beslissingen bepalen de kwaliteit van je dagelijks leven, je geluk en je toekomst en de rest van je leven.

En het mooie is dat vandaag het begin is van de rest van je leven, dus neem de beslissing hoe de rest van je leven wilt leven!

 

———————————————————–

Morgen in deze blog: “Als je zeker weet wat je wilt voor je gezondheid”

 ————————————————————

Aan het begin van het zomerseizoen publiceer ik elk jaar een serie blogberichten. Dit jaar is dat de serie: ”3 Gouden Tips om van je pijn af te komen”. De serie bestaat uit 21 berichten. Drie weken lang zal ik elke dag een nieuw bericht plaatsen op deze blog.

Je kunt de berichten van Vrij van Pijn en deze serie ook volgen op: 

  

Als je een vraag hebt, schroom dan niet om me een email te sturen: info@vrijvanpijn.nl

0

Voeg een Commentaar