Blog

Ik was nuchter en sceptisch Dirk-Jan (41) had posttraumatische dystrofie


                  Dirk-Jan

Maandenlang heb ik Posttraumatische Dystrofie aan mijn rechter voet gehad. Het begon allemaal met een ongelukkige misstap waarbij mijn voet dubbelklapte. Kort daarna ben ik er ook nog eens overheen gevallen.

Medicijnen hielpen niet
Van de dokter kreeg ik zware medicijnen: morfine, oxycontin, lyrica en antidepressiva. Deze hielpen niet. Ook bij de pijn-poli konden ze me niet helpen. De medische wetenschap weet zich met dit soort gevallen blijkbaar geen raad. Ik kreeg te horen: ‘Leer er maar mee leven’.

Onverdraaglijk
De pijn zette mijn hele leven op z’n kop. Ik zat in de ziektewet zonder enig zicht op verbetering. Ik lag de hele dag in bed, ik was in mijn eentje en ik verging van de pijn. Het was onverdraaglijk voor me. Ik was wanhopig en zag het echt niet meer zitten.

Nuchter en sceptisch
Ik heb nog wat andere behandelingen geprobeerd: verdoven van de zenuwen en manuele therapie. Alternatieve behandelingen vind ik zweverig, ik ben erg nuchter en sta er sceptisch tegenover. Ik heb wel acupunctuur, magnetiseren en macedonische therapie gedaan. Dat hielp soms, maar niet voldoende en nooit lang genoeg.

Alternatieve werkwijze
Op internet kwam ik de website van Vrij van Pijn tegen. Het ging over een werkwijze waar ik nog nooit van had gehoord. Ik belde met wat vragen en heb een afspraak gemaakt. Ik wilde het proberen want als Wim niets voor mij kon doen zou hij het ook zeggen. Hij kwam niet zweverig over, maar juist “to-the-point” en duidelijk. Hij vertelde me wat ik moest doen en dat werkte ook.

Kwaliteit van het dagelijks leven
We zijn begonnen met de behandelingen en na twee behandelingen begon ik het verschil te voelen. Vanaf toen ging het stukken beter. Nu na 5 behandelingen kan ik alles weer. Ik doe nog rustig aan, maar ik kan weer lopen, tillen en ik werk weer fulltime. De kwaliteit van mijn dagelijks leven wordt nog steeds beter en beter, elke dag.

Verder dan je neus lang is
Mensen met pijn en wat voor klachten dan ook, kijk verder dan je neus lang is, verder dan de medische wereld. Niet alles is te verklaren en wat niet bewezen kan worden kan zelfs uitstekend werken. Kijk maar naar mij: ik heb weer zin in het leven!

Dirk-Jan S., Gouda

0

Voeg een Commentaar