Blog

Ik was stomverbaasd toen ik Shanti (11) weer over het schoolplein zag hollen” – Vrij van Pijn

Hypermobiliteit is een vorm van reuma, waarbij de banden en pezen hun steunende functie niet goed kunnen vervullen. Dit maakt de gewrichten overbeweeglijk (hypermobiel) en instabiel. Hierdoor kan pijn ontstaan en kunnen ontwrichtingen optreden. De spieren nemen zoveel mogelijk de functie van de banden en pezen over. Daardoor werken deze hard en zullen ze sneller overbelast zijn.

Lees hier het verslag van Hester, de moeder van Shanti:

Ik was stomverbaasd toen ik Shanti (11) weer over het schoolplein zag hollen”

Ik heb een dochter van 11, Shanti. Zij had veel lichamelijke klachten door hypermobiliteit.
Shanti  kon niet meer sporten, ze had constant gekraak en geknak in haar gewrichten als ze bewoog. Ze had erg pijnlijke gewrichten en dat hoort niet in een jong kinderlichaam.

Ik heb fysiotherapie geprobeerd en we waren aan de beurt om naar de kinderarts toe te gaan. Maar ik had echt zoiets van: eerst verder kijken dan dat”. Ik wilde helemaal niet dat circuit in.

We zijn bij verschillende fysiotherapeuten geweest, maar de fysiotherapie hielp niet. Ik vond het een betere optie om naar Vrij van Pijn te gaan, want dat andere in het ziekenhuis, kan altijd nog als het dan nog nodig blijkt.

Ik was stomverbaasd….. Na één behandeling zag ik Shanti al over het schoolplein hollen. Ze rende de trap op en weer terug naar beneden. Dat had ik heel lang niet gezien. Het was altijd dat ze kraakte en knakte.

Maar dit was al één of twee dagen na die behandeling, dat voelt natuurlijk hartstikke goed.
Na 6 behandelingen al was de toestand van Shanti stabiel en heel bevredigend.
Ze kan weer met alles meedoen met haar vriendinnen. Ik ben zo blij!

Hester, moeder van Shanti

0

Voeg een Commentaar