Blog

Welke zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen in 2016?

Van veel mensen die in behandeling zijn of binnenkort willen starten met de behandelingen krijgen we vragen over de verschillende zorgverzekeringen. Nu is het immers de tijd dat je kunt overstappen naar een aanvullende verzekering die optimaal helpt en uitbetaalt. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen!

Hieronder beantwoord ik de belangrijkste vragen. Voor meer specifieke vragen over verzekeringen en verschillende polissen kun je terecht bij de verzekeringsmaatschappijen zelf. Daarvoor kun je hieronder op de link klikken.

Deze maatschappijen vergoeden de behandelingen bij een aanvullende verzekering in 2016:

CZ groep: CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, en Ohra
Achmea groep: Zilveren Kruis, Avéro, FBTO, Agis en Menzis

Op deze site kun je kijken of de verzekering van jouw keuze verbonden is aan een verzekeringsgroep, zoals voor de meeste maatschappijen geldt, zeker de kleinere:
https://www.budger.nl/zorgverzekering/keuzehulp/is-mijn-zorgverzekeraar-onderdeel-van-een-groter-concern

 

Als je de verzekering belt of emailt:

Geef dan deze nummers door, dan kan je verzekering je meteen vertellen of de behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen:

AGB-code praktijk: 90-57365
AGB-code behandelaar: 90-048878

Lid van de V.I.V., registratienr. 1907738B

 

SRBAG:

Sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen lidmaatschap van een overkoepelende organisatie. Op politiek niveau is men bezig met aanpassing van deze criteria; in alle waarschijnlijkheid zal deze vereiste nog gelden in 2016. Ik ben geen lid van de SRBAG of een organisatie. De beroepsvereniging waar ik lid van ben, de VIV waar ik lid van ben, loopt voor op alle andere zorgverzekeringen die meestal nog oude criteria hanteren:

De VIV heeft als eerste beroepsvereniging in Nederland de ISO 9001 certificering gekregen. Dat betekent de hoogste kwaliteitsnorm. Dit heeft het een hoop in beweging gezet in de verzekeringswereld. Maatschappijen zullen ook aan de kriteria willen voldoen. Daarvoor zijn veel aanpassingen nodig en dat zal weer een gunstig effect voor ons als consumenten.

——————————————————————————-

Op de landelijke ZorgWijzer kun je Vrij van Pijn vinden op de pagina met de vergoeding voor “Integrale therapie” vanuit de aanvullende verzekering.

Klik op deze link:

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/integrale-therapie

 

Zorg dat je een goede keus maakt!

Hartelijke groeten,


Wim Beek
0

Voeg een Commentaar