Ik ben Wim Beek. Ik ben gecertificeerd als Natuurgeneeskundige, Integraal Therapeut en NLP Healthcoach.
Mijn behandelingen worden vergoed door 90% van de aanvullende verzekeringen.

Mijn persoonlijk verhaal van ziekte en pijn naar herstel en vrijheid:

Het begon vlak voor mijn 21e verjaardag, in de bloei van mijn leven. Ik kreeg ernstige ziektesymptomen: ik kon niet meer lopen, ik had geen gevoel meer in mijn rechterhand en pijn aan mijn benen en voeten. Ook aangezichtspijn en een brandende pijn op de huid van mijn buik en rug. Verder had ik slecht zicht met mijn rechteroog.

Na drie jaar onderzoek stelde de neuroloog de diagnose m.s. (multiple sclerose). Hij stond aan mijn ziekenhuisbed en vertelde hoe ik beperkt, gehandicapt en verlamd zou worden. Hij gaf mij geen hoop.

”Wim komt niet meer lopend het ziekenhuis uit”, zei de neuroloog tegen mijn moeder op de gang. Mijn moeder was helemaal overstuur en ik troostte haar. Ik dacht: is dat wel zo wat je daar zegt, dokter, maak jij dat uit?

Het was aan mij om te beslissen hoe ik hiermee moest omgaan. Dat was nog niet makkelijk. Aan de ene kant wist ik, voelde ik dat ik er wel weer vanaf zou komen. Aan de andere kant wist ik helemaal niet hoe ik dat voor elkaar zou krijgen.
Stel je voor: ik had pijn op veel plekken in mijn lichaam. In mijn armen en benen had ik ook geen kracht meer, het gevoel in mijn vingers was ik kwijt en ik kon niet meer goed zien. Toch wist ik: ik vind zelf wel een oplossing.

Mijn ouders zijn beide dokter. Door hun circuit van collega’s en vrienden te kennen, wist ik al lang hoe de meeste dokters omgaan met pijn en ziekte. Ze besteden vooral aandacht aan symptomen, onderzoeksmethoden, protocollen, en medicijnen. Aan de mensen achter de symptomen, om wie het eigenlijk allemaal écht gaat, werd weinig tot geen aandacht besteed. Ik voelde dat ik aan andere benadering nodig had. 

Geen enkele arts die ik heb gesproken heeft het gehad over de mogelijkheden van het lichaam om te herstellen. Of het nou gaat om een sneetje in je vinger, een griepje, of een chronische ziekte: het herstellend vermogen en de veerkracht van het lichaam om te genezen zijn toch het belangrijkst!

Ik ben iemand die denkt en handelt vanuit mogelijkheden, in plaats van beperkingen. Er gebeurde iets met me. Waar het vandaan kwam weet ik niet, maar ik ervoer een duidelijke, innerlijke kracht om te herstellen. Hóe ik dat zou gaan doen wist ik nog niet, maar ik wist dat ik mij door niemand zou laten tegenhouden.

Ik ben zes keer langdurig behandeld in het ziekenhuis. Ik heb rustkuren, prednisonkuren (intraveneus) en revalidatie gehad.

In het ziekenhuis had ik genoeg tijd om na te denken over hoe ik mijn herstel zou aanpakken. Mijn aandacht ging niet naar wat die ziekte allemaal betekent. Ik wilde weten hoe ik een terugval kon voorkomen en hoe ik mijn lichaam weer kon versterken.

Door mijn innerlijk besluit om te weer herstellen voelde ik me krachtiger worden. Ik oefende veel met de fysiotherapeut en geloof het of niet: drie dagen later verliet ik het ziekenhuis, arm in arm met mijn moeder. Lopend!

De reguliere geneeskunde had helaas geen antwoorden op mijn vragen. Daarom besloot ik om zelf onderzoek te doen naar meer mogelijkheden voor mijn herstel.

Ik heb allerlei mensen benaderd en gevraagd hoe ze dat hadden aangepakt: ex-chronische patiënten die ondanks de prognose van de artsen toch waren hersteld, dokters die door hun “eigen” ziekte verder moesten kijken dan wat zij hadden geleerd op de universiteit, en behandelaars die zich richtten op herstel en verbetering van de mens als geheel.

Van deze mensen leerde ik een aantal krachtige, maar eenvoudige methoden en technieken. Hierdoor maakte ik me stap voor stap eigen hoe ik het herstelvermogen van mijn lichaam kon stimuleren en zo kon zorgen voor vermindering van pijn, verbetering van mijn conditie en een gezond lichaam.

Hiermee heb ik mezelf uiteindelijk van mijn klachten af kunnen helpen. Zoals ik dat in het begin al had aangevoeld. Ik heb geen verlammingsverschijnselen en vermoeidheidsklachten meer. Mijn motoriek en coördinatie die zoveel jaren zo slecht zijn geweest zijn al op 95% van mijn oude niveau. En het herstelproces loopt nog steeds door, echt ongelooflijk!

Ik wist inmiddels dat er voor herstel van wat voor pijn en ziekte  dan ook een bepaalde mate van energie in je lichaam beschikbaar moet zijn van waaruit het herstel kan plaatsvinden.

Anders wordt het wel heel moeilijk om te herstellen. Daarom wilde ik nog meer leren over hoe je je energieniveau, je herstelvermogen, je veerkracht en de vitaliteit van je lichaam kunt versterken.  In mijn praktijk “Vrij van Pijn” die ik in 1994 ben gestart pas ik deze technieken en behandelingsmethoden toe. Zonder medicijnen.

Mijn methode zal misschien niet iedereen aanspreken. Maar dat is goed, want dit is niet voor iedereen. 

Ik heb jaren bestudeerd wat het lichaam écht ziek maakt en wat het lichaam ook weer beter maakt.

Gelukkig kan ik 75% van de mensen die naar de praktijk komen helpen. Deze mensen kunnen weer uitkijken naar zelfstandigheid, onafhankelijkheid en een vrij leven zonder pijn of beperkingen. 

Omdat ik grote uitdagingen in mijn gezondheidsverleden heb gehad en zie ik het als mijn missie om andere mensen van pijn en ziekte af te helpen.