Informatiemiddag van zondag 19 januari

Op zondag 19 januari hebben we weer een interessante en inspirerende informatiemiddag gehad. Het thema was "Ontsnap aan pijn en ziekte, kies voor herstel". Het was een volle bak, 27 mensen waren erbij. Zij hebben goede en ter zake doende vragen gesteld. Ik deel ze hier graag met je. Misschien inspireren ze jou ook:

Dit waren de vragen die de deelnemers aan het begin van de informatiemiddag stelden. Na uitleg over het waarom, het wat en het hoe, kom ik altijd terug op deze vragen. Want ik wil zeker weten dat ik alles heb beantwoord.

Dit waren de vragen (zie ook de foto van de flipover):

1 Wat kan je doen aan artrose (pijnloos)?

2 Wat kan je doen aan dystrofie?

3 Hoe kan ik de pijn/ongemakken kwijtraken/loslaten?

4 Hoe kan ik met voeding de pijn verminderen?

5 Hoe kom ik van de pijn af?

6 Hoe kom ik van de dystrofie af?

7 Vult de behandeling de reguliere behandeling aan?

8 Is slijtage aan het gewricht omkeerbaar? 


1 Artrose is goed te behandelen als het kraakbeen niet teveel is beschadigd. Daarom adviseer ik om niet te lang te wachten met effectieve behandelingen. Want het is noodzakelijk dat er nog genoeg kraakbeen aanwezig is van waaruit nieuw kraakbeen kan regenereren (aangroeien).

Door regeneratie en revitalisering van het kraakbeen en behandeling van de pijn verminderen de klachten. In veel gevallen kunnen de klachten helemaal verdwijnen.

2 Posttraumatische dystrofie (ook wel CRPS) is ook goed te behandelen. Door de plaatselijke ontstekingen kan het betrokken weefsel snel in kwaliteit achteruit kan gaan en zijn (veer)kracht verliezen. Ook hier adviseer ik om niet te lang te wachten met behandelingen. Door de behandelingen voor regeneratie en revitalisering van de weefsels verdwijnen ontstekingen en pijnklachten. Veel hangt samen met de fysieke conditie en persoonlijke gezondheidsomstandigheden.

3 Het loslaten van emotioneel/psychische aspecten (op niveau van het lichamelijk bewustzijn) gaat samen met verlichting van de pijn en andere eventueel aanwezige klachten/ongemakken. Door de behandelingen en de versterking van het fysieke herstelvermogen ontstaat hiervoor ruimte, en is het lichaam (!) in staat om "negatieve, belemmerende energie" los te laten zodat ontspanning en een gevoel van innerlijke vrede ontstaan.

4 Eén van de belangrijkste sleutels voor herstel is het aanpassen en finetunen van de voedingsgewoonten. We zoeken specifiek uit welke voeding belemmerend is en welke voeding juist versterkend is voor het herstel en de vitaliteit. Het creëren van nieuwe voedingsgewoonten is echter niet voldoende omdat je de binnenste energieniveaus daarmee niet bereikt. Daarvoor zijn de behandelingen zodat de verstoring uit het lichaam kan glijden.

5 Door versterking van het fysieke lichaam op alle niveaus en gerichte behandelingen.

6 Door versterking van het fysieke lichaam op alle niveaus en gerichte behandelingen.

7 Met de behandelingsvormen die ik toepas in de praktijk ga ik uit van het zelf-herstellende vermogen van het lichaam. Het lichaam kan op een natuurlijke manier herstellen, meestal zonder ingrepen of medicijnen.

De reguliere geneeskunde in Nederland gaat uit van symptomenbestrijding. De natuurgeneeskunde kan een goede ondersteuning zijn voor de werkwijze in de reguliere zorg en omgekeerd.

8 Slijtage is omkeerbaar indien het kraakbeen niet teveel is beschadigd (zie vraag 1).

Heb je meer vragen? Stuur me dan email naar info@vrijvanpijn.nl.

Als je een afspraak wil maken voor een intake of bel-afspraak kan je bellen naar het nummer van de praktijk: 06-38038643. 
Mijn assistente Iris plant dan een afspraak met u in.


Tot ziens!


Vriendelijke groet,

Wim Beek

T: 06-38038643

E: info@vrijvanpijn.nl

W: vrijvanpijn.nl